RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зеленський поговорив з генсеком НАТО і озвучив мету України

Україна вважає своєю найближчою метою отримання плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО, а Збройні сили України поступово долучаються до стандартів Альянсу. Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський у ході розмови із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це йдеться в Twitter президента України.

"Радий чути від Єнса Столтенберга, що двері НАТО для України відчинені. Дякую, що ви особисто й члени Альянсу підтримують нас у бажанні досягти членства у НАТО. Наша найближча мета - ПДЧ. Ми серйозно ставимося до реформ, оскільки це насамперед зміцнення нашого оборонного сектору", - заявив Зеленський.

Зеленський запевнив, що для України співпраця з НАТО є надзвичайно важливою.

“Ми зміцнюємо нашу армію, долучаючись до стандартів Альянсу, ділимося практичним досвідом, розвиваємо стратегічне партнерство та дружбу”, - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", Україна повинна сконцентрувати свої зусилля на реформах, які наблизять її до членства в НАТО. Так генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відповів на питання президента України Володимира Зеленського до президента США про те, "чому Україна досі не в НАТО?".

До слова, президент Володимир Зеленський підписав закон, що дозволяє допуск іноземних військових в Україну для участі в навчаннях в 2021 році, який Верховна Рада прийняла 26 січня.