RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українські нацгвардійці отримали новітні бронеавто - не бояться ніякого бездоріжжя: фото

У п’ятницю, 26 лютого, Національній гвардії України передали третю партію спеціалізованих броньованих автомобілів "Новатор". Ці авто пристосовані для пересування в складних умовах бездоріжжя і можуть долати водні перешкоди.

Про це повідомляє "Український мілітарний портал" з посиланням на інформацію виробника машин - КВП "Українська бронетехніка".

Партію бронеато “Новатор” передано в рамках реалізації державного контракту. Процедура передачі відбулася на технічній базі "Української бронетехніки" у Нових Петрівцях.

"Кожна партія підвищує обороноздатність українського війська. Пишаємося тим, що броньована техніка нашого підприємства рятує життя захисників України", – зазначив генеральний директор компанії Владислав Бельбас.

Як повідомили на підприємстві, їм вдалося досягнути економії коштів за рахунок оптимізації виробничих процесів і ці кошти за домовленістю з Нацгвардією направлені на виготовлення додаткового бронеавтомобіля "Новатор" в рамках діючого державного контракту.

Поточна партія бронемашин є вже третьою, виготовленою в інтересах Національної гвардії України.

СБА "Новатор" пристосований до експлуатації в складних умовах бездоріжжя. Автомобіль з колісною формулою 4×4 і 6,7-літровим турбодизельним двигуном здатен долати без підготовки водні перешкоди глибиною до 0,75 м і підйоми до 60%, а також розвивати швидкість по шосе до 140 км/год. Запас ходу по пересіченій місцевості становить 500 км, по автошляхах – 1000 км.

Наразі на базі рухомої платформи "Новатор" "Українська бронетехніка" веде розробку лінійки бойових і транспортних машин для потреб Збройних Сил і силових структур України.

Як повідомляв "Апостроф", на виставці в Абу-Дабі (ОАЕ) показали сучасні броньовані електромобілі "Шторм" і "Шерп" українського виробництва, які викликали справжній ажіотаж.