RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На посаду у Львівській митниці призначили засудженого за хабар: скандальні подробиці

Юрій Товт, який був засуджений за хабарництво, повернувся до Львівської митниці на пост заступника начальника управління-начальника відділу мобільних скануючих систем управління технічних засобів митного контролю.

Про це повідомляє видання "Високий Замок" з посиланням на власні джерела.

Засуджений митник знову отримав посаду в лютому 2021 року. Раніше він був державним інспектором відділу митного оформлення №1 митного поста "Краковець" Львівської митниці. Але в 2015 році працівника спіймали на хабарі в розмірі 200 доларів США. Товта засудили за ч. 1 ст. 368 К К України і призначили йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 25 500 гривень. Також суд заборонив йому обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків на строк один рік. Крім того, Юрій Товт є в реєстрі корупціонерів НАЗК.

Відомо, що за цей час Товт отримував доходи від підприємництва. Він також працював помічником-консультантом у Верховній Раді.

Але є також цікавий нюанс - батько хабарника, 56-річний Товт Михайло Йосипович, був призначений начальником Закарпатської митниці. У митниці останні кілька років працює і його дочка Вікторія Товт. Вона займає посаду державного інспектора відділу митного оформлення №2 митного поста "Рава-Руська". А зять Тарас Таран (чоловік Вікторії) працює державним інспектором відділу митного оформлення №1 митного поста "Львів-поштовий" Львівської митниці. До цього подружжя працювало в апараті Верховної Ради України.

Як повідомляв "Апостроф", 16 лютого Вищий антикорупційний суд України виніс вирок стосовно судді Рахівського райсуду Івана Туліка, якого зловили на хабарі. Суддю засудили до 6 років позбавлення волі.