RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Що обговорювалося на засіданні РНБО: головні тези та відео заяви Данилова

У четвер, 11 березня, на засіданні Ради національної безпеки і оборони України обговорювалося вісім питань, серед яких - питання про повернення в державну власність авіабудівного підприємства "Мотор Січ".

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу, який транслювався на YouTube.

При цьому він пообіцяв, що інвестори "Мотор Січ" отримають компенсацію.

"Підприємство "Мотор Січ" повернуть у власність українського народу в законний та конституційний спосіб найближчим часом", - наголосив Данілов.


Повернення в держвласність цього підприємства розглядалося в рамках питання про виконання рішення РНБО щодо захисту національних інтересів в сфері авіабудування.

Ще одним важливим питанням, яке обговорювалося на засіданні РНБО, була стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Зокрема, Службі безпеки України було доручено вивчити обставини ратифікації так званих "Харківських угод 2010", якими було продовжено перебування Чорноморського флоту в Криму. Народних депутатів, які підтримали в Раді ратифікацію цих угод, можуть притягнути до відповідальності за державну зраду.

Щодо харківських угод мова йде щодо про 236 депутатів. Окремо Олексій Данілов відзначив екс-спікера Ради Володимира Литвина.

"Тут дуже багато цікавих персонажів, які продовжують перебувати в українській політиці. Дехто з них, як, наприклад, пан Литвин, пропонує себе на посаду ректора державного університету. Я перепрошую, але мені було б соромно дивитись в очі студентам", - сказав Данілов.

Крім того, на засіданні РНБО було розглянуто наступні питання:

  • показники державного оборонного замовлення;
  • доповідь про стан розслідування справ про держзраді, дезертирстві, терористичної діяльності та порушення присяги;
  • продовження санкцій на три роки щодо двох російських банків;
  • питання надр і служб геології, звіт про який бюудет заслухано на наступному засіданні;
  • створення Центр протидії дезінформації, який починає роботу з 16 березня при ситуаційному центрі РНБО;
  • питання Донецькоблгаза, який можуть повернути в держуправління.

Як повідомляв "Апостроф", на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 19 лютого було прийнято рішення про санкції щодо нардепа від "Опозиційною платформи - За життя" Віктора Медведчука та інших юридичних осіб і громадян.