RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Популярний курорт в Карпатах закривають на карантин: перші подробиці

В Івано-Франківській області влада вирішила закрити на карантин гірськолижний курорт "Буковель". Відповідне рішення у п'ятницю, 12 березня, ухвалила регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це стало відомо під час прес-конференції голови ОДА Андрія Бойчука за підсумками засідання комісії ТЕБ та НС, відео якої опубліковано на сторінці видання Galka.if.ua у Facebook.

На територію Поляницької територіальної громади, де розташований курорт "Буковель", вирішено обмежити в'їзд. На територію ОТГ пропускатимуть тільки мешканців або працівників місцевих закладів та підприємств, тому туристи не зможуть потрапити на курорт.

Додамо, що 12 березня поліція почала блокувати роботу підйомників на курорті "Буковель" - відпочивальників не допускали до підйомника №2, щоб вони змогли піднятися на трасу.

Обурені відпочивальники вирішили прориватися та виривали огорожу. Згодом підйомник остаточно заблокували, а каси перестали продавати скіпаси - картки, за допомогою яких клієнти гірськолижних курортів отримують доступ до підйомників.

Як повідомляв "Апостроф", в Івано-Франківській області, яка потрапила в "червону" зону карантину, лікарні переповнені хворими на коронавірус, в обласному центрі пацієнти по кілька годин чекають "швидких", щоб їх забрали в стаціонар.