RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Не чекайте вказівок": Шмигаль закликав місцеву владу посилювати карантин

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав місцеву владу в разі погіршення епідситуації через поширення коронавірусу посилювати карантинні обмеження, ухвалюючи відповідні рішення для своїх регіонів.

Таку заяву він зробив під час засідання Кабінету Міністрів України у середу, 17 березня.

"Статистика невтішна. Дуже багато госпіталізацій і важких випадків. Нові штами вірусу швидко поширюються і ведуть до більш тяжких наслідків. Зараз у нас продовжує діяти адаптивний карантин, а це значить, що місцева влада має право посилювати карантинні обмеження", - заявив Шмигаль.

Очільник уряду зауважив, що адаптивний карантин показав ефективність в Україні, тому закликав місцеву владу вживати цих заходів.

"Якщо "червоний рівень" буде в більшій частині областей - будемо вводити локдаун на території всієї країни, хоча уряд робить все, щоб не допустити цього. Я закликаю місцевих керівників не чекати будь-яких вказівок, а ухвалювати необхідні рішення: бачите збільшення числа хворих, бачите збільшення числа госпіталізацій - вводьте додаткові обмеження", - заявив Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві можуть ввести повний локдаун. За словами мера Києва Віталія Кличка, рішення про це буде прийнято через кілька днів.

Додамо, що з п'ятниці, 19 березня, у Львові посилять карантинні заходи через сплеск коронавірусу.