RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Режим тиші і формат переговорів: Зеленський зробив нову заяву щодо Донбасу

У вівторок, 27 квітня, президент України Володимир Зеленський заявив про можливість залучити до мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі держави, які не входять до "нормандський формат".

Про це повідомили в прес-службі глави держави.

"Це може бути розширення Нормандського формату, окремий, паралельний формат з іншими країнами, з дуже серйозними, потужними гравцями. Не тільки тому, що вони потужні, а тому, що вони виявляють бажання допомогти Україні в припиненні війни. Я вважаю, що це правильне рішення", - сказав Зеленський.

Президент при цьому нагадав, що в недавній ситуації зі скупченням російських військ на східному кордоні України, саме спільні зусилля України, європейських країн і США щодо Росії створили можливості для деескалації.

"Ми не можемо гарантувати на 100%, що російські війська не повернуться. Ми всі підтримуємо рішення відвести війська від кордону з Україною. Це говорить вже про намір не продовжувати ескалацію", - зазначив при цьому президент.

На думку Володимира Зеленського, модернізація і оновлення необхідні також Мінському переговорного процесу.

"Я вважаю, що" Мінськ "повинен бути гнучким. Ніхто не говорить, що потрібно закривати" Мінськ ". Але вважаю, що кілька пунктів повинні бути оновлені", - підкреслив він.

Президент Зеленський також висловив сподівання, що на завтрашній зустрічі Тристоронньої контактної групи в відеоформаті ще раз буде оголошено про режим припинення вогню, з письмовим підтвердженням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський закликав США, Велику Британію і Канаду включитися в переговори нормандської групи щодо Донбасу .