RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Раді йде боротьба навколо відставки Степанова і закону про здоров'я: фото документа

Якщо глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов втримається на своїй посаді і народні депутати не відправлять його у відставку, свою посаду голови парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування може втратити нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький.

Про це "Апострофу" стало відомо з власних джерел в Міністерстві охорони здоров'я.

Нагадаємо, що парламентська фракція "Голос" зібрала 150 підписів депутатів, необхідних для розгляду питання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Проголосувати за це рішення планувалося на позачерговому засіданні ВР, проте за словами спікера парламенту Дмитра Разумкова, раніше 18 травня (перше пленарне засідання ВР в травні) виносити в зал питання по Степанову не будуть.

"Якщо голосування по зняттю міністра все ж відбудеться, а потім провалиться, в Офісі президента будуть робити організаційні висновки, наслідком яких стане зняття Радуцького з комітету з питань здоров'я нації", - розповіло "Апострофу" джерело в Міністерстві охорони здоров'я.

За словами співрозмовника, нардепи від монобільшості в профільному комітеті зовсім не проти змістити Радуцького.

"Депутати від "слуги" в комітеті чекають, коли його виженуть, щоб зайняти його місце. Лобіюючи законопроект 4142, Радуцький уже встиг посваритися з групами "За майбутнє" , "Довірой" і аграріями", - додає джерело "Апострофа".

Законопроект № 4142 "Про систему громадського здоров'я", про який йде мова, передбачає ряд досить радикальних нововведень, наприклад, скасування чинного закону "Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення".

У розпорядженні видання опинився лист заступника РНБО Олексія Соловйова до спікера ВР Дмитру Разумкова. У цьому документі стверджується, що прийняття законопроекту № 4142 може створювати загрози для національної безпеки України.