RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

На випадок масштабного вторгнення РФ: СБУ провела навчання на кордоні з Кримом

У Херсоні Служба безпеки України провела штабний збір, який був присвячений безпековій ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим. Під час заходу була перевірена готовність відбити можливий напад російських військ з півострова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Повідомляється, що захід проведено за координації СБУ та представництва президента України в АР Крим, в ньому взяли участь представники усіх відомств силового блоку.

Під час штабного збору було перевірено готовність України до практичних дій у випадку поширення збройної агресії РФ. Зокрема, щодо можливого нападу РФ вглиб суверенної території України.

"Особливу увагу учасники наради акцентували на протидії наростаючим терористичним загрозам, розвідувально-підривній активності у прикордонних районах з АР Крим, гарантованому захисту конституційних прав і свобод громадян України", - наголосили в СБУ.

Учасники збору відпрацювали механізми взаємодії органів державної влади, до повноважень яких належить реалізація державної політики з питань деокупації та реінтеграції ТОТ АР Крим та м. Севастополь.

Під час заходу також обговорено формування доказової бази і стан розкриття кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених в умовах збройної агресії РФ проти України і збройного конфлікту на території АР Крим та м. Севастополь.

Як повідомляв "Апостроф", неподалік адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом українські військові відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника реактивних систем залпового вогню "Ураган".