RU  UA

Обшуки в КМДА: заступник Кличка назвав їх ймовірну причину

Численні обшуки у структурах київської владиі звинувачення в корупції є політичним тиском на міського голову Віталія Кличка. Саме про це може свідчити позиція Офісу президента України, де жодним чином не коментують дії правоохоронців.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів заступник міського голови та секретар Київради Володимир Бондаренко.

"Комусь дуже хочеться, аби Київська міська рада, КМДА і в тому числі київський міський голова знаходилися в ореолі корупційності. Починаючи з 2015 року, відділ внутрішнього аудиту КМДА провів низку перевірок, матеріали передано до правоохоронних органів, де було відкрито 168 кримінальних проваджень. Тільки в 2021 році в КМДА почали проводити слідчі дії з широким висвітленням в ЗМІ. В "Київпастрансі", приміром, шукали документи, які вже двічі надсилалися до правоохоронних органів. І знову ж таки всі ці слідчі дії вироко висвітлювали в ЗМІ", - розповів Бондаренко про останні резонансні події в КМДА і звинувачення в тотальній корупції.

За словами секретаря Київради, те ж саме можна сказати і про обшуки у Артура Палатного - соратника Віталія Кличка.

"Обшуки в комунальних підприємствах Києва і структурах КМДА ми пов'язуємо з політичною боротьбою. Є певні рейтинги, які можуть не подобатися - сьогодні 52 відсотки киян переконані, що ніхто немає права зняти Кличка. Досі немає офіційного коментаря з приводу подій останніх тижнів, окрім повідомлення прокурора", - додав Бондаренко.

На питання, чи є у міського голови Києві Віталія Кличка конфлікт з Офісом президента, секретар міськради припустив про його існування.

"Можливо. У нас немає офіційної коментаря з Офісу президента, однак на останньому засіданні Київради депутати від "Слуги народу" підтримали дії правоохоронців. ...Зараз навряд чи є протистояння між Володимиром Зеленським і Володимиром Кличком - поки що президентська кампанія, учасниками якої можуть бути обидва політики, не почалася", - натякнув Бондаренко на ймовірний похід Кличка в президенти.