RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кабмін відмовився від регулювання цін на газ: що це значить

З четверга, 20 травня, держава не регулюватиме ціни на газ для підприємств теплокомуненерго, фіксовані ціни, за якими "Нафтогаз" зобов'язаний був продавати його, скасовано.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Скасування державного регулювання ціни на газ глава українського уряду назвав ще одним важливим кроком до створення повноцінного ринку газу.

"Це крок, який нарешті дозволить місцевій владі взяти відповідальність перед людьми за тарифи на тепло і гарячу воду", - підкреслив Шмигаль.

За його словами, неефективність менеджерів комунальних підприємств більше не буде покриватися фіксованою ціною на газ.

"Тепер всі ТКЕ, більшість з яких належить місцевій владі, будуть укладати контракти з газопостачальними компаніями самостійно", - зазначив глава Кабміну.

Мінрегіон і Міненергетики протягом трьох тижнів повинні виконати всі положення меморандуму між урядом і главами міст України, а також надати пропозиції щодо законопроекту про погашення заборгованості з різниці в тарифах перед ТКЕ.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні з 1 травня вводиться річний тариф на газ для населення, який постачальники не зможуть підвищити до кінця квітня 2022 року, навіть якщо за цей час вартість палива на європейських хабах зросте.