RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Плівки Медведчука Бігус міг отримати тільки від російських спецслужб через Офіс Зеленського - ЗМІ

Українські спецслужби не мали записів телефонних розмов Медведчука станом на 2020 рік. Відразу три незалежних джерела, пов'язані з СБУ і ОГПУ, в коментарях журналістам зазначили, що ні Служба безпеки, ні Офіс Генпрокурора не мали в своєму розпорядженні записи, які опублікував Денис Бігус. Щонайменше, їх не було на кінець 2020 року.

Про це пише видання "Обозреватель".

Як пишуть журналісти, цю тезу побічно підтверджує той факт, що з'явилися вони лише зараз, через два роки президентства Зеленського.

Сам журналіст теж не пояснює походження більше 10 годин переговорів Медведчука з проросійськими терористами.

"Виходить, що плівки Медведчука злили російські спецслужби. Зробити це могли через російського крота в Офісі Президента України, який минулого літа злив секретну інформацію про операцію із затримання "вагнерівців". "Вуха Банкової" видає те, що програма Бігуса вийшла в ефір за три дні до підсумкової прес-конференції Зеленського. Хоча ще на початку випуску Бігус зізнається, що планував прем'єру на червень. Схоже, і ОП, і українських журналістів втягнули в спецоперацію однієї з кремлівських веж з усунення конкурента", - йдеться в матеріалі.

Як зазначають автори публікації, Медведчук конкурує з Дмитром Козаком (партнером Андрія Єрмака на переговорах з мирного врегулювання) за контроль над ринком паливно-мастильних матеріалів окупованого Донбасу.

"Оскільки свого агента Кремлю вдалося ввести у найближче оточення Зеленського, цінність Медведчука з його 5% рейтингом для Москви різко впала", - пишуть журналісти.