RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Під крики "ганьба" і з блокуванням трибуни: скандальний Аксьонов прийняв присягу в Раді

У середу, 19 травня, у Верховній Раді було приведено до присяги новообраного народного депутата Андрія Аксьонова, колишнього міського голову Добропілля, який переміг на проміжних виборах в березні 2021 року. Цю процедуру супроводжували гучні протести частини народних депутатів, які ганьбили Аксьонова, відомого своїми проросійськими поглядами, і навіть заблокували трибуну.

Як це відбувалося, зафіксував на камеру фотокореспондент "Апострофа".

Новообраному нардепу Андрію Аксьонову довелося зачитувати текст присяги зі свого місця - до трибуни його не підпустили. Через гучних криків "ганьба" його майже не було чутно. Також депутату ставили пряме питання: чи є у нього російський паспорт.

Претензії до Аксьонова накопичилися з 2014 року, коли він сприяв проведенню так званого "референдуму" і заявляв, що буде виконувати волю громадян, якщо вони забажають приєднатися "до Росії або Гондурасу". Звинувачення щодо подій 2014 роки йому не висували і розслідування не проводили.

Також Андрій Аксьонов відомий тим, що в 2017 році на сесії міськради Добропілля відмовився вшанувати хвилиною мовчання за загиблими воїнами АТО.

У цьому ж 2017 році народний депутат України Дмитро Лубинець повідомив, що Андрій Аксьонов нібито звернувся до окупаційної влади Криму і отримав російський паспорт.

На проміжних виборах до Верховної Ради України він набрав 65,46% голосів виборців. На вибори Андрія Аксьонова висунула партія "Порядок".

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада в четвер, 20 травня, на позачерговому засіданні розгляне, зокрема, питання, що стосуються отримання макрофінансової допомоги від Євросоюзу і траншу Міжнародного валютного фонду.