RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зеленський провів кадрові перестановки - звільнено низку чиновників

У вівторок, 15 червня, Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про трансформацію роботи за деякими напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад. В рамках змін штату було звільнено низку чиновників.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Посади звичайних уповноважених тепер перетворені на посади радників - уповноважених Президента України. При цьому один з напрямів вирішено замінити.

Також з’явився радник - уповноважений Президента України з питань безбар'єрності. На цю посаду призначено голову громадської організації "Безбар'єрність" Тетяну Ломакіну.

Ще одну новостворену посаду радника - уповноваженого Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації посіла виконавча директорка громадської організації "Відчуй" Дар'я Герасимчук.

Напрям уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій залишився за Вадимом Свириденком, який працюватиме на посаді радника - уповноваженого Президента України з питань учасників бойових дій.

Повідомляється, що відбулась заміна напряму уповноваженого Президента України з питань контролю за діяльністю СБУ. Тепер працюватиме радник – уповноважений Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту. На цю посаду призначено Ольгу Будник.

Указами Володимира Зеленського від 15 червня було звільнено: Романа Семенченка з посади Уповноваженого Президента з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України; Миколу Кулебу з посади Уповноваженого Президента з прав дитини; Валерія Сушкевича з посади Уповноваженого Президента з прав людей з інвалідністю та Романа Лещенка від виконання обов’язків Уповноваженого Президента з земельних питань.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що Президент України підписав указ про старт екологічного проекту "Зелена країна", який передбачає висадку дерев.