RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Мета справи проти Рудьковського - тиск і вимагання акцій "Нафтогазвидобування" у його сім'ї - адвокат

Кримінальна справа проти екс-нардепа і колишнього міністра транспорту Миколи Рудьковського є безпідставною і зводиться до тиску на самого Рудьковського і членів його сім'ї.

Про це заявив Микола Катеринчук - співзасновник компанії "Катеринчук, Моор і Партнери", яка представляє інтереси екс-міністра, в інтерв'ю "Гордону", пише РБК-Україна.

"Суд абсолютно безпідставно, швидше за все, за хабар, прийняв рішення про взяття під варту без права застави людини (мова про арешт Рудьковського 24 червня), який не уникав допитів та інших процесуальних дій у справі, а якраз намагався встановити в ньому істину. Мета тут, мені здається, одна - створити умови, щоб чинити тиск на нього і його рідних", - сказав Катеринчук.

Адвокат нагадав, що Держбюро розслідувань зараз веде два провадження за заявами Рудьковського: про розтрату коштів приватної газовидобувної компанії "Нафтогазвидобування" в період, коли їй керував діючий нардеп Олег Семінський, а також про вимагання Семінським акцій компанії.

"Сім'я Рудьковського є акціонером компанії й, як стверджує Микола, Олег Семінський вимагав частку "Нафтогазвидобування" в обмін на відкликання звинувачень (про причетність Рудьковського до нібито мав місце викрадення Семінського десятирічної давності)",- сказав Катеринчук, нагадавши про оприлюднені переговори Семінського з одним з представників кримінального світу, де мова якраз йшла про координацію свідчень у цій справі.

"Тому, що у справі немає ніяких прямих доказів, на думку адвокатів і слідства, Миколи Рудьковського так наполегливо намагалися взяти під варту. Це агонія", - резюмував Катеринчук.

ДБР 3 червня порушило кримінальне провадження проти нардепа Олега Семінського. Йому інкримінують привласнення частини прибутку газодобувної компанії "Нафтогазвидобування" в період перебування на посаді голови правління компанії.