RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

До топ-10 найбільш ефективних держменеджерів увійшов глава ДФС Вадим Мельник - журналісти назвали причини

Журнал "Фокус" склав рейтинг топ-10 найбільш ефективних державних управлінців України. При складанні рейтингу враховувалося співвідношення цілей і обіцянок управлінців до продемонстрованого результату.

У рейтинг Фокуса увійшов глава Державної фіскальної служби Вадим Мельник - економічний ефект роботи відомства за період січень-червень 2021 року оцінюють у 13,1 млрд грн.

"Згідно зі звітами Державної фіскальної служби, відомство на чолі з Вадимом Мельником всього за півроку роботи показало значні результати. Загальний економічний ефект від діяльності податкової міліції протягом першого півріччя 2 021 склав 13,163 млн грн. Цей показник вищий, ніж за весь 2020 рік, - 13,1 млрд грн. Також з початку поточного року ДФС забезпечила відшкодування завданих державі збитків в розмірі понад 864 млн грн. Ця сума відшкодувань за шість місяців 2021 порівнянна з річними показниками за 2018-2020, а розміри відшкодувань до бюджету в 2015-2017 перевищує майже вдвічі. Відомство продовжує активну боротьбу з тіньовими ринками. З початку року з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму майже 2,1 млрд грн, що можна порівняти з річними показниками кількох попередніх років", - зазначають автори рейтингу.

Повідомляється, що ДФС в першому півріччі 2021 викрила схему незаконного ввезення та транспортування неякісних нафтопродуктів з метою збуту, зловживання службовим становищем та умисного ухилення від сплати податків на суму близько 240 млн грн. Також було ліквідовано потужний конвертаційний центр з річним оборотом близько 1 млрд грн, а Офіс великих платників податків ДФС забезпечив відшкодування в бюджет 229 млн грн найбільшим банком України в рамках справи про ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, Вадим Мельник, який очолює ДФС з грудня 2020 року, раніше повідомляв про наміри брати участь в конкурсі на посаду глави Бюро економічної безпеки.