RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

СБУ просить звільнити з митниці людей "Вови Морди" та інших осіб, що є у санкційному списку РНБО

Служба безпеки України наполягає на звільненні 22 працівників митниці, які потрапили у санкційний список Ради нацбезпеки та оборони України затверджений Указом Президента Володимира Зеленського. Про це йдеться у листі СБУ до голови Держмитслужби України Павла Рябікіна, повідомляють "Українські новини".

Серед фігурантів, що згадуються у листі, є працівники, яких пов’язують із відомим контрабандистом, який також потрапив у санкційний список, Володимиром Дідухом (відомим, як "Вова Морда"). Нещодавно у СБУ повідомили, що заблокували контрабандний вантаж останнього на 16 млн грн.

"Оперативники СБУ встановили, що контрабандний канал йшов через Галицьку митницю Держмитслужби. Організатори схеми - представники криміналітету та їхні родичі, що знаходяться під дією санкцій РНБО, а саме - родина Володимира Дідуха", - йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

Як говориться в матеріалі, "допомагали Дідуху в цьому працівники Галицької митниці".

"До "схеми" ділки залучили інспектора митного посту "Яворів" Галицької митниці. Він вніс до системи митного оформлення неправдиві відомості щодо товару. А саме: зареєстрував дорогий брендовий одяг та косметику як "настінна плитка", - додається у новині від 2 липня цього року.

Серед осіб, яких СБУ просить, звільнити – начальник ВМО №1 МП "Яворів" Львівської митниці Олег Баран, начальник відділу протидії незаконному переміщенню наркотиків і зброї Львівської митниці Володимир Качмарський, начальник ВМО №2 МП "Яворів" Львівської митниці Володимир Юськів та інші, яких пов’язують з Володимиром Дідухом та його зятем Олегом Гаталяком.

"З метою визначення вини, характеру і тяжкості дисциплінарних поступків та перевірки інформації щодо можливої причетності службових осіб Державної митної служби України до створення особами, визначеними у вищезазначених рішеннях Ради національної безпеки та оброни України, потенційної загрози національним інтересам, національній безпеці , суверенітету і територіальної цілісності України, завдання майнових втрат та створення перешкод для сталого економічного розвитку України, прошу Вас забезпечити реалізацію та вжити невідкладних заходів щодо правового врегулювання питань згідно з законодавством України пов’язаних із звільненням/відстороненням наступних службових осіб Держмитслужби від виконання службових обов’язків", - зазначається у листі СБУ від 21 липня 2021-го року, де вказані дані про 22 службових осіб Держмитслужби України.