RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Офис Президента и ОПЗЖ общими усилиями пытаются ослабить Кличко - Романенко

Глава Офісу президента Андрій Єрмак і народний депутат від ОПЗЖ Вадим Столар об'єднали свої зусилля, щоб послабити підтримку Кличко, якого вважають основним конкурентом Зеленського на виборах.

Про це пише на сайті "Хвиля" його шеф-редактор, політичний експерт Юрій Романенко.

Зокрема, після того, як мери міст - члени Асоціації міст України стали створювати коаліцію з "УДАРом", в ОПУ почали вибудовувати альтернативну платформу для регіональних еліт, пише Романенко. Її назвали "Конгрес регіональних рад", очолив цю структуру глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За інформацією Юрія Романенка, Банкова намагається послабити позиції Кличка в Київраді.

"Єрмак вже призначив одіозного забудовника і нардепа від ОПЗЖ Вадима Столара головним по роботі з депутатами Київради. Перше завдання чітке - після зняття Кличка усіма ресурсами не дати провести рішення через Київраду про виконкоми та посилення муніципальних повноважень", - написав шеф-редактор "Хвилі" в своїй статті.

Романенко вважає, що в ОПУ захочуть зняти Кличко з посади голови КМДА ще до приїзду канцлера ФРН Ангели Меркель. А РНБО за вказівкою президента вимагатиме від Верховної Ради терміново прийняти новий закон про столицю, оскільки чинне законодавство забороняє поділ посад міського голови і голови КМДА.