RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Стали відомі перші рішення Антикризового штабу Укрзалізниці

У п’ятницю, 17 вересня, відбулось перше засідання Антикризового штабу з відновлення сталого функціонування АТ "Укрзалізниця". Під час засідання сторони обговорили проблему із закупівлями продукції, яка необхідна для стабільного функціонування залізниці.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Учасники штабу домовилися зустрічатися в такому форматі не рідше одного разу на місяць, а у разі потреби проводити позачергові засідання.

"Річний план закупівель, який виконаний тільки на 34,2%, корупція, неефективний менеджмент і затягування реалізації критичних для держави рішень — у результаті, майже вся залізнична інфраструктура зараз у критичному стані. Так у 2021 році замість 400 км запланованих капремонтів колії роботи проведені тільки на 169 кілометрах", - розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков, який очолив Антикризовий штаб УЗ.

Він додав, що корупція та проблеми в управлінні "Укрзалізницею" є перепоною для швидкого втілення в життя проєктів президентської програми "Велике будівництво", а також для безпечної роботи залізниці. Станом на сьогодні на третині залізничних колій (майже 9 тис. кілометрів), протерміновані планові ремонти.

Під час засідання сторони обговорили розв'язання проблеми проваленого плану закупівель матеріалів для забезпечення роботи "Укрзалізниці", який цьогоріч виконаний тільки на третину, та підготовку фінансового плану компанії на 2022 рік з урахуванням її реального стану. Серед основних тем також було встановлення реалістичних та конкретних показників ефективності роботи членів Наглядової ради УЗ.

В результаті було запропоновано укладання довготривалих контрактів з компаніями, які постачають критично важливі позиції для інфраструктурного, локомотивного та вагонного господарств "Укрзалізниці", розробку окремих методологій закупівель для залізничної галузі та перехід на прямі договори з виробниками продукції, зокрема дизельного палива.

Міністерство інфраструктури, "Укрзалізниця", Наглядова рада та інші центральні органи виконавчої влади домовилися допрацювати єдині правила для закупівель залізничної номенклатури для впровадження довгострокових контрактів.

Нагадаємо, в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" готується проект City Express – якісний та сучасний рівень приміського сполучення. Перший етап проєкту включає Київ, Харків та Дніпро.