RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Битва за Разумкова стане головною подією осені – журналіст

Боротьба Офісу президента зі спікером ВРУ Дмитром Разумковим може стати поворотною подією у внутрішньополітичному облаштуванні та зовнішньому курсі України.

Про це в facebook пише журналіст Сергій Руденко.

За його даними, на запланованій 1-3 жовтня зустрічі в Трускавці "Слуга народу" може зібрати необхідне для відставки Разумкова число голосів. При цьому він упевнений: конфлікт в Зе-команді торкнеться кожного українця.

"Битва за Разумкова стане головною і вирішальною подією цієї осені. Тому що це насправді боротьба не за посаду, а за парламентсько-президентську республіку як таку. І це вже не червоні лінії, а Рубікон, перейшовши який Зеленський законсервує свою абсолютну владу і створить в Україні диктатуру", - пише журналіст.

Сергій Руденко вважає, що спробами замінити Разумкова віцеспікером Русланом Стефанчуком Офіс президента повертає Україну в часи регіоналів, коли в Раді грубо порушуючи регламент і закон ухвалювався антидержавні закони. Прикладом він назвав голосування за так званий закон про олігархів 23 вересня.

"В ім'я президента Стефанчук поглумився над регламентом і Конституцією, варварським чином протягнув скандальний і проблемний закон. Ми не бачили Раду такою з часів спікера Рибака (Володимир Рибак, "Партія регіонів"). Офіс президента та особисто Зеленський роблять все, щоб повернути нас у темні часи", - пише Руденко.

На його думку, влада намагається перетворити парламент на "задній двір" ОП і призначити спікером Стефанчука - "КВК-шну тінь президента".

"Зеленський наближається до критичної позначки, за якої стане вироком сам собі. Тому що диктатори закінчують однаково. Навіть ті, хто на початку видавав себе за несистемних, прогресивних і демократичних лідерів", - пише Руденко.

Як раніше писали ЗМІ, у Верховній Раді розпочався збір голосів за відставку Разумкова. Спікер повідомляв про чутки, що нардепам пропонують "по 50-100 тисяч" за підтримку "деяких відставок" у владі, і попросив антикорупційні органи перевірити цю інформацію.