RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Разумков розповів, як "слуги" шантажували його: Призначай або ми тебе знімаємо

Напередодні дня голосування щодо відставки Дмитра Разумкова спікер українського парламенту трохи прочинив завісу над своїми відносинами з фракцією "Слуга народу". За його словами, "слуги" ще раніше шантажували його загрозою зняття з посади.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Коментуючи слова лідера партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка про те, що Верховна Рада, маючи бюджет в 1,6 млрд, залишається без голови апарату, а має "виконувача обов'язки", заявив, що керівник апарату не є політичною посадою.

"Це не державна служба, не політична посада. Апарат ВР не є апаратом голови Верховної Ради. Піде глава - апарат залишається. Скільки років до цього не було керівника апарату? Чотири роки ... Чому питання керівника апарату з'явилося як шантаж Верховної Ради? Або признач нашого, або ми тебе знімати будемо. Я на шантаж не вівся, і вестися не буду", - заявив Разумков.

Він додав, що апарат ображати не дасть, адже люди працюють цілодобово.

"Щодо керівника апарату - призначайте, подивимося, як він буде працювати у вас. Але робити людей, які працюють на державну інституцію парламенту, заручниками наших з вами політичних перетягування каната, я не дам", - резюмував спікер.

Нагадаємо, спікера Разумкова усунули від ведення двох засідань Верховної Ради. Свої голоси за це рішення на засіданні ВР 5 жовтня віддали 240 депутатів. Голосування за його відставку може відбутися вже 7 жовтня.