RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Лукашенко зігнав до Білорусі 16 тисяч мігрантів: чим відповість Україна

У неділю, 14 листопада, у Луцьку відбулася виїзна міжвідомча нарада під керівництвом секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова – обговорювалася ситуація навколо кризи з нелегальними мігрантами на кордоні ЄС та Білорусі.

Про результати засідання повідомляє прес-служба РНБО.

Данілов із посиланням на дані розвідувальних органів України повідомив, що станом на сьогодні у Білорусі перебувають вже близько 16 тисяч нелегальних мігрантів. За словами секретаря РНБО, ця ситуація може торкнутися і України, тому влада має вжити всіх необхідних заходів реагування.

На засіданні виступили глави силових структур України. Так, голова МВС Денис Монастирський зазначив, що наразі здійснюється концентрація зусиль щодо протидії цій загрозі. Зокрема, задіяні усі структури МВС, відбувається взаємодія із ЗСУ, а також силами територіальної оборони, громадськими об'єднаннями.

У свою чергу голови Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, Державної міграційної служби Наталія Науменко та в.о. голови ДСНС України Сергій Крук поінформували учасників наради про додаткові заходи, які здійснюють їх відомства для забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.

Олексій Данілов наголосив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні. Він зазначив, що в цій ситуації влада України має діяти абсолютно скоординовано, спокійно і виважено, дотримуючись при цьому позиції державника.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": "Реверс" мігрантів: як Лукашенко може допомогти Путіну