RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Що не так із реформами в Україні: західний експерт назвала головну проблему

Реформи, які розпочалися в Україні після 2014 року, приносять свої плоди, але вони поки що не усунули одну з головних проблем країни – корупцію.

Таку думку висловила старший політичний аналітик в European Policy Centre (EPC) Аманда Пол під час відеоконференції, присвяченої реформам в економіці та банківському секторі України у світлі євроінтеграційних процесів нашої країни, яка пройшла 20 грудня.

"Я не кажу про те, що нічого не було зроблено, але багато чого ще не досягнуто на цьому напрямі", - сказала вона.

За словами Аманди Пол, одним із головних викликів для України є проведення судової реформи: "Судова система залишається вкрай корумпованою".

При цьому, наголосила вона, в Україні так і не відбулася деолігархізація.

"Якщо ми порівняємо ситуацію з Молдовою та Грузією (у світлі виконання зобов'язань у рамках угоди про асоціацію з ЄС), то в Україні олігархи мають значно більший вплив", - сказала експерт.

Вона також вважає, що так званий "антіолігархічний закон", який нещодавно був прийнятий в Україні, не лише не вирішує проблему боротьби з олігархами, а й заважає її вирішенню: "Антиолігархічний закон відкритий для маніпуляцій".

Нагадаємо, раніше колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що нинішня влада не має реального наміру боротися з корупцією.