RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Чому не починаються закупівлі продовольства для армії: нардеп розкрила мотиви

Старт закупівлі харчування для Збройних Сил України затримується. Відповідні тендери наступного року не оголошують уже другий тиждень, незважаючи на узгоджені плани. Неоголошення тендерів допоможе зберегти скандальному постачальнику "Військсервіс-Волонтеру" свою монополію на ринку харчування ЗСУ ще на один рік.

Таку інформацію "Апострофу" оприлюднила нардеп Соломія Бобровська.

Вона зазначає, що не існує жодних перешкод для того, щоб Міноборони розпочало тендери з харчування ЗСУ на наступний рік.

"Перепон до оголошення тендерного конкурсу немає. І департамент тендерних закупівель (Міноборони), він підготував усі правильні документи, і все вже готове. Можете взяти коментар у заступника Міноборони Шаповалова В'ячеслава, який, за чутками, і не дає добро на оголошення конкурсу. І може бути так, що доведуть його (затягування) до кінця грудня – а в січні по дефолту з "Військсервіс-Волонтер" знову продовжать договори на постачання продуктів. Насправді вже сьогодні мають оголосити тендерні закупівлі, але не оголосили. Тому можна почекати до п'ятниці, якщо ні – потрібно звертатися до міністра оборони Олексія Резнікова",, - сказала вона.

Нагадаємо, цього року встановлення монополії "Волонтеру" на ринку харчування ЗСУ депутати назвали "халімонгейтом", бо саме ексзаступник голови Міноборони Ігор Халімон "у ручному режимі забезпечив" 100% перемог компанії через виписані під неї ж тендерні умови". За цим фактом ДБР порушило кримінальне провадження, а самому Халімону вже вручили підозру.

"Годують українських військових "Військсервіс-Волонтер" "як свиней", - заявляла відома волонтерка Олена Шевцова, опублікувавши знімки поставлених компанією на фронт гнилих овочів та перемороженого м'яса. Крім того, ціни "Волонтера" за непридатну до вживання їжу були втричі і навіть у п'ять разів вищі за ринок.

Редакція "Апострофа" направила запит до МО з проханням про коментарі щодо неоголошення закупівель і чекає на відповідь. У вівторок, 21 грудня, Міноборони повідомили про початок державного фінансового аудиту виконання військовим відомством низки бюджетних програм, включаючи ті, що стосуються забезпечення військ.