RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

З другої спроби: Рада нарешті змогла звільнити голову Фонду держмайна

Сьогодні, 17 лютого, Верховна Рада звільнила голову Фонда держмайна Дмитра Сенніченка, це вдалось зробити з другої спроби. На цей раз голосів "за" було 318.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" з Верховної Ради України.

Під час голосування за звільнення Дмитро Сенніченко був відсутній у залі парламенту. Народні депутати вимагали від нього звіту перед усуненням з посади. "Батьківщина" взагалі заявила, що не проголосує без звіту.

Сенніченко вже давно написав заяву на звільнення за власним бажанням, проте в січні 2022 року за його відставку не вистачило трьох голосів.

З цієї причини звільнення відбулось лише зараз. Набралося 223 голоси за необхідних 226. Після цього голосування депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Власенко сказав, що голоса трьох його однопартійців не зарахувалися. І при першому голосуванні винуватець події теж не з'явився в залі парламенту. Стефанчук заявив, що вже колишній голова ФДМ на лікарняному. Однак, пізніше того дня Сенніченка помітили в сесійній залі.

У ЗМІ пишуть, що причиною заяви про відставку стала приватизація київського заводу "Більшовик" . Тоді на торги прийшло три претенденти, проте ціна майже не відштовхнулася від початкових 1,39 млрд грн. Відповідно до оцінки інвесткомпанії Concorde Capital, реальна ринкова ціна заводу "Більшовик" становить 4 млрд грн - це мінімальна позначка.

У січні цього року за клопотанням ДБР суд заарештував усі 100% акцій Першого київського машинобудівного заводу ( до 2018 року називався "Більшовик") у рамках розслідування можливого зловживання посадових осіб Фонду держмайна України під час приватизації.

Дмитра Сеніченка було призначено на посаду голови ФДМ 18 вересня 2019 року Кабінетом міністрів України. А вже в середині листопада 2021 року він написав заяву про відставку.

Раніше "Апостроф" писав про те, в чому підозрюють скандального голову ФДМУ.