RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Родина Портнова володіє в Москві спільною нерухомістю з друзями Лаврова - ЗМІ

Родина колишнього заступника голови Адміністрації президента України Андрія Портнова має елітне майно у РФ, що було придбано після Революції Гідності і оформлене на його цивільну дружину Анастасію Валяєву та її матір.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

Йдеться про володіння 2000 кв м у бізнес-центрі "Мосфильмовский" (Мосфільмівська, 38а, Москва).

Ці офісні площі належать Лідії Валяєвій, кіпрській "Аспрогія Трейдінг Лімітед", "Мапекс Трейдінг Лімітед", NadstowHoldingsLtd і російській "Ирика". Власницею "Ирика" є Ірина Геннадіївна Торкунова. Вона є дружиною Анатолія Торкунова – впливового дипломата РФ, ректора МДІМВ МЗС Росії, члена колегії МЗС Росії та друга міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Анастасія Валяєва і її матір Лідія Валяєва також були бізнес-партнерами Андрія Портнова у словацькій компанії Leshko Group.

Як вказують журналісти, Анастасія Валяєва - цивільна дружина Портнова. Вона працювала в адвокатському об’єднанні "Колегія правозахисників", засновником якої був Володимир Макар – помічник нардепа Андрія Портнова. А на початку 2000-х була помічницею нардепа Володимира Пилипенка. Володіла квартирою у Києві на Печерську в тому ж будинку, де мав нерухомість Портнов. Після Євромайдану Валяєва поїхала до РФ і отримала паспорт тієї країни.На неї було оформлено будинок на 900 кв м у селищі Тимошкіно під Москвою. Восени 2021 вона продала маєток.

Номер телефону, яким користувалася Валяєва у Росії, підписаний як "Анастасія Портнова". Валяєва паркувала власне авто почергово з Портновим у Москві, зокрема під МЗС РФу 2016-2018.