RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Включив колгоспну хитрість: що стоїть за словами Лукашенка про провал путінського "бліцкригу" в Україні

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко почав змінювати свою риторику з російського "бліцкригу" до "операція затягнулася". Водночас він шукає можливості уникнути покарання за участь у воєнних злочинах проти України, вдаючи з себе непосвяченого у плани Кремля.

Про це розповів експрацівник Служби безпеки України Іван Ступак 24 каналу.

"Зараз бачимо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко "включив задню" і намагається зістрибнути. Тобто тихенько уникнути участі у війні Росії проти України. Мовляв, він "не в темі", не занурений в матеріал і не знає планів Кремля", - пояснив він.

Ступак не радить білоруському диктатору "розслаблятися", оскільки своє покарання за допомогу у війні Росії проти України він отримає. Лукашенко зумів увімкнути "колгоспну хитрість" і не піддатися на провокації Кремля щодо примусу вступити у війну.

"Був такий момент, коли літаки залітали на територію Білорусі й бомбили селища. Саме тоді все йшло до війни, але потім нишком затихло", - нагадав колишній співробітник спецслужби.

За словами експерта, Лукашенко міг недопустити запуск російських ракет по Україні. Наприклад, зупинити постачання російським військовим палива, харчування, обірвати комунікацію та зв'язок.

"У кожної людини є вибір. Вона може його зробити - перерізати комунікації, заборонити поставки в ці ракетні установки продуктів, води, боєприпасів. І все тоді нічого не буде. Однак він цього не зробив", - наголосив Ступак.

Раніше повідомлялось, що в Кремлі відреагували на заяву Лукашенка про провал "бліцкригу" в Україні типовим висловом "спецоперація йде за графіком", незважаючи на те, що в перші дні війни міноборони РФ обіцяло взяти Київ за 2-3 дні.