RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Україна точно переможе у війні з Росією: Зеленський озвучив ціну

Президент України Володимир Зеленський заявив, що йому важливо звільнити всі українські території, які окупувала Росія. Але деякі території доведеться повертати не військовим шляхом, а за столом переговорів із РФ.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу NOS.

"Я не вважаю, що військовим шляхом ми можемо відновити повністю усю нашу територію. Якщо ми вирішимо йти саме таким шляхом, то ми втратимо сотні тисяч... Так, кожен українець хоче, щоб і Донбас, і Крим ми повернули військовим шляхом. Я думаю, що ми повинні як мінімум повернутися до 24-го числа, звідки ми почали, з вторгнення. І після цього ми можемо говорити про відстоювання нашої території шляхом дипломатії", - вважає глава української держави.

Водночас він наголосив, що Україна точно виграє цю війну.

"Питання, якою ціною. І питання часу", - уточнив Зеленський.

Також президент зазначив, що Україна може воювати із Росією, але не до останнього громадянина.

"Якщо їм все одно, то мені не все одно", - запевнив він.

Зеленський також додав, що якщо й домовлятися про щось із РФ, то тільки з російським президентом Володимиром Путіним, оскільки тільки він вирішує щось у своїй країні.

"Кінцева мета одна – повернути мир у нашу державу", - уточнив український лідер.

Раніше ми повідомляли, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк відреагував на заяву прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова щодо територіальних поступок на користь країни-агресора.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що Україна може провести додаткову мобілізацію і "боротиметься до останнього солдата", але не піде на поступки Росії.