RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Від "Слуг народу" вимагають пояснень за "віденські канікули" нардепа Холодова

Політичний експерт Олексій Голобуцький вважає, що партія "Слуга народу" має дати жорстку політичну оцінку діям народного депутата Андрія Холодова, який у час воєнного стану в Україні виїхав до Відня.

"Вважаю, що керівництво "Слуги народу" зобов'язане вимагати від Холодова: 1. публічних пояснень його дій, 2. надання українському народу інформації про обставини виїзду за кордон, 3. поінформувати про кількість пропущених днів на робочому місці у парламенті", - написав Голобуцький у Facebook.

Холодова, який був помічений у Відні із сім'єю, зафіксували журналісти "Української правди". Як стало відомо, він пропустив пленарні засідання у Раді.

Голобуцький зазначає, що з часу виходу сюжету пройшов тиждень, а реакції на дії народного депутата ні від Державного бюро розслідувань, ні від партії "Слуга народу", по списку якої Холодов пройшов до парламенту, все нема.

"Коли у серпні журналісти виявили елітних біженців (Столара, Абрамовича, Суркіса) на Лазурному узбережжі, то була хоча б якась реакція. ДБР тоді розпочало перевірку обставин перетину кордону всіх "героїв", а в Раді був депутатський запит на адресу спікера "про порушення дисципліни та норм депутатської етики" і про дострокове припинення повноважень народних депутатів. А тут мовчок", - нагадав політичний експерт.

У разі якщо Холодов не надасть публічних пояснень своїх дій, партія "Слуга народу" має надати жорстку політичну оцінку діям депутата, припинити його депутатські повноваження і вибачитися за нього перед українським народом, вважає Голобуцький.

"Час лукавства минув", - додав він.

Варто зазначити, що у березні 2020 року – в ті дні, коли президент Володимир Зеленський закликав українців повертатися додому у зв'язку з закриттям кордонів через епідемію Covid – нардеп Холодов полетів на Кіпр і перебував там весь час. Тоді він пропустив кілька позачергових засідань парламенту.