У Раді вивчать факти тиску податківців та ОГП на найбільшого виробника пакування в Україні - Гетманцев

Факти тиску на компанію "Палп Мілл Прінт", що виготовляє пакування для понад 700 різних підприємств, які продають свої товари в Україні та за її межами, вивчить податковий комітет ВРУ.

Про це у коментарі журналістам розповів голова Комітету Данило Гетманцев.

З судових ухвал стало відомо, що Бюро економної безпеки разом з Офісом генерального прокурора влітку розпочали кримінальне переслідування щодо одного з найбільших в Україні поліграфічних підприємств, яке є лідером ринку, зокрема, із виробництва картонного пакування.

Справа ґрунтується на подіях трирічної давнини, які вже були раніше розслідувані Нацполіцією та в яких правомірність дій "Палп Мілл Прінт" вже тричі підтвердили різні судові інстанції.

У компанії дії правоохоронців розцінюють як тиск, бо на підставі старих і спростованих звинувачень, прокурори та слідчі БЕБу нещодавно ініціювали арешти активів і корпоративних прав підприємства.

За словами Данила Гетманцева, податковий комітет ВР готовий вивчити цей випадок і викликати на засідання уповноважених представників офісу генпрокурора та БЕБу.

"Я розберусь. Мені потрібні усі деталі. Через 3 роки порушувати кримінальну справу… чи відновлювати.. ну це, звичайно, виникають питання. Безперечно, що комітет має усі можливості вивчити ситуацію. Отримаю інформацію від БЕБ, від податкової, дам свою оцінку їх діям, і будемо вирішувати, що далі робити. Ми можемо вислухати їх (податківців та прокурорів) доповідь на комітеті та прийняти рішення комітету про рекомендацію вчиняти ті чи інші дії. Але мені здається, що самого нашого втручання буде достатньо, щоб вони відкоригували свої дії", - зауважив Гетманцев.

Суть претензій до ТОВ "Палп Мілл Прінт" зводиться до того, що у 2019 компанія на аукціоні придбала активи ПрАТ "Бліц-Інформ" за 49,6 млн грн, і нібито, занизила вартість цього активу. У БЕБ вважають, що придбане мало б коштувати у 15 разів дорожче, а тому, мовляв, існує "занижений податок на прибуток" у розмірі 127,5 млн грн.

В компанії натомість наголошують, що вже тричі довели в судах (першої та другої інстанції) факт об’єктивності сплаченої вартості за придбані на аукціоні активи "Бліц-Інформу".