RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Слуги народу" "взяли під контроль" справу ексголови ФДМУ Сенниченка

Президентська фракція "Слуга народу" може тиснути на правоохоронців у справі ексголови Фонду держмайна України Дмитра Сенниченка. Так, народний депутат Георгій Мазурашу заявив, що з депутатами СН "тримає на контролі" справу ексчиновника.

"Ми з колегами - народними депутатами тримаємо на контролі це питання і сподіваємось на ефективність правоохоронних органів у доведенні справи Дмитра Сенниченка до логічного завершення", — написав Мазурашу у Facebook.

Інтерес представників СН до Сенниченка триває з початку 2022, коли того звільнили з посади голови ФДМ. Нардеп Артем Чорноморов у січні 2022 робив натякнув на долю Сенниченка: "Закликаю вас зробити рішучий, але правильний вибір, натиснути зелену кнопку, і відпустити людину (Сенниченка) на заслужений відпочинок, а куди він поїде відпочивати - уже хай вирішують правоохоронні органи", - заявив він з трибуни Ради.

Те, що ексголову ФДМУ хочуть ув'язнити в результаті показового політичного процесу, Мазурашу не приховував: "Дуже очікуємо від НАБУ, що Сенниченка і його поплічників таки дістануть - де б вони не були і не приховувались - та заслужено покарають за все, що вдасться довести у судовому порядку", - писав політик.

НАБУ та САП звинувачують Сенниченка в організації злочинного угруповання з метою заволодіння понад 500 млн грн коштів держпідприємств, серед яких АТ "Одеський припортовий завод" та АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія". НАБУ розпочало провадження за заявою депутата Дубінського щодо можливого зловживання службовим становищем з боку очільника ФДМУ. Дубінський раніше звинувачував НАБУ у поганому розслідуванні спроби дати хабаря очільнику ФДМУ по справі ОПЗ.

"НАБУ одним із основних своїх досягнень представляв хабар у 5 млн доларів за призначення директор ОПЗ. НАБУ показало відео, де три посередники намагалися дати хабар директору фонду Державного майна пану Сенниченко і запропонувати йому призначити нового очільника Одеського припортового заводу, який є державним підприємством. Пропонували, згідно відео, 5 млн доларів, але схопили їх із хабарем у 50 тисяч. Я до речі не знаю, як це пропонувати 5, а дати 50, це напевно якесь мистецтво", - заявив Дубінський в шоу "Дубінізми" у 2020 році.

"Слуга Народу" Богдан Торохтій у 2020 заявляв, що звернувся до генпрокурорки Ірини Венедіктової з вимогою розпочати провадження щодо Сенниченка та гендиректора заводу "Турбоатом" Суботіна: "Вимагаю від правоохоронних органів негайно порушити кримінальне провадження, розслідувати діяльність голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченко і його співучасника – гендиректора "Турбоатома" Віктора Суботіна".

Критикував ексочільника ФДМУ і вимагав його звільнення і "слуга", заступник голови комітету з питань фінансів ВР Андрій Холодов. За його словами, відкрито 6 справ, у яких фігурує Сенниченко: "Із системою оцінки майна були величезні проблеми, що "Більшовик" продали втричі дешевше за реальну вартість і що "велика приватизація" де-факто не почалася", - казав Холодов після відставки Сенниченка у лютому 2022.