RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кошти на заставу за депутата Одарченка зібрали його університетські колеги та друзі

Нардеп від СН Андрій Одарченко, якого НАБУ підозрюють у дачі хабаря Мустафі Наєму за сприяння у виділенні коштів на відбудову державного університету, вийшов під заставу у 15 млн гривень. Кошти у потрібному розмірі вніс не сам депутат, а допомогли йому колеги, друзі, близькі. Десятки людей відгукнулися та підтримали політика, каже адвокат політика Олександр Мірошник.

За словами захисника, підозра Одарченку є необґрунтованою, а рішення про запобіжний захід буде оскаржено, пишуть "Українські новини".

"Адвокати продовжують роботу. Ми будемо оскаржувати рішення ВАКС про арешт та заставу у 15 млн грн. Ми переконані в тому, що підозра нашому підзахисному є необґрунтованою", - сказав він.

Олександр Мірошник зауважив, що дати здійснення нібито запису розмов Одарченка не співпадають з датами реєстрації кримінального провадження.

"Це дає нам підстави стверджувати про стеження за нашим клієнтом без санкцій суду, без наявності самого кримінального провадження. Відповідно, не виключено, що ми маємо справу з провокацією, яку від початку хтось планував та реалізовував поза НАБУ", - пояснив адвокат.

Захисник додав, що за нардепа внесено заставу: "Колеги, близькі, члени родини пана Андрія допомогли зібрати потрібну суму. Заставодавцями стали кілька десятків осіб. Це його знайомі, колеги з Державного біотехнологічного університету, є волонтери, також відгукнулися люди, які раніше працювали з Андрієм, що знають його особисто багато років", - уточнив Мірошник.

НАБУ висуває нардепу Андрію Одарченку підозру у дачі хабаря Мустафа Наєму за те, щоб держава виділила кошти на відбудову зруйнованих обстрілами корпусів Державного біотехнологічного університету. За версією слідства, кошти у розмірі близько 10 тисяч доларів Одарченко нібито переслав на криптогаманець Наєму. Сам депутат заперечує цей факт. Він вказав, що самостійно віддав ключі слідчим для обшуків його помешкання. І в підсумку "детективи нічого не знайшли". А з криптогаманця Одарченка, за його словами, ніяких транзакцій на рахунки Наєма не здійснювалося.