RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

Нардепка Скороход збагатилась, а її колишній чоловік-росіянин заробляє на укриттях в Україні - ЗМІ

Народна депутатка Анна Скороход збільшила статки, а її ексчоловік російського походження Алєксєй Алякін змінив прізвище і заробляє сотні мільйонів на модульних укриттях в Україні.

Про це повідомляють "Факти".

Анна Скороход звернула на себе увагу скандалом навколо Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного, в якому засвітилась з колегою по тимчасовій слідчій комісії Юлією Яцик. Їх тоді звинуватили у дискредитації військового командування України. До того вона заявляла, що українці "охотніше йдуть у тюрму, аніж до ЗСУ", бо з "домовини немає виходу", а у 2020 році захищала георгіївську стрічку та комуністичну ідеологію в Україні.

Вже після початку повномасштабного вторгнення РФ депутатка придбала квартиру площею 53,7 кв м вартістю 1,2 млн грн. У липні 2022 і в березні 2023 Скороход набула права користування двома автомобілями – Volkswagen Multivan і вантажівкою Renault Master. Відтак у її розпорядженні три авта (є ще позашляховик Infiniti QX60), 5 квартир, одна з яких наразі будується, а також 4 земельні ділянки. Понад 11 млн грн депутатка вклала у будівельний комбінат "Прогрес" (ТОВ "БК "ПРОГРЕС-41"), у якому є єдиною власницею. При цьому єдиним джерелом доходів вказана зарплата в Раді – у 2023 році вона склала майже 48 тис. грн на місяць.

Тим часом її колишній чоловік з РФ, що отримав українське громадянство, Алєксєй Алякін змінив прізвище на Левковський і розпочав прибутковий бізнес - його пов'язують із ТОВ "Хоббіт хаус". Ця будівельна компанія у 2023-2024 брала участь у 54 тендерах і отримала замовлення на будівництво укриттів на суму понад 189 млн грн.

Алєксєй Алякін/Левковський повідомляв, що "Хоббіт хаус" пов'язаний із київським будівельним комбінатом "Прогрес". Він був заснований у 2015 в Бориспільському районі. У Борисполі також знаходиться схоже за назвою ТОВ "БК "ПРОГРЕС-41", що належить Анні Скороход. Низка факторів можуть вказувати на те, що ці компанії пов'язані.

"Анна Скороход могла б надати публічності новому заробітку Алякіна/Левковського. Історія набула б резонансу: росіянин заробляє на укриттях, на які ми змушені витрачати кошти через ту саму Росію… Попри особисті розбіжності і конфлікти, бізнес на укриттях може бути спільним і прибутковим для усіх його учасників?" – пишуть "Факти".

В Україну Алякін перебрався у 2015 році, після краху російського банку "Пушкіно", який йому нібито належав і заборгував кредиторам 700 млн рублів. У РФ Алякіна обвинувачують у шахрайстві, у 2015 році заочно арештували і внесли до бази розшуку Інтерполу. Держміграційна служба України двічі анулювала його українське громадянство, аргументуючи це тим, що Алякін підробив документи про українське походження своєї бабусі, а також не здав свій російський паспорт.