RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

Антикорупційна боротьба Гетманцева на деяких ринках провалюється - в чому проблема нової ініціативи нардепа

Деякі заяви голови фінансового комітету Верховної ради Данила Гетманцева можна трактувати як зізнання у провалі у питанні боротьби з корупцією.

Зокрема, чиновник заявив про продовження боротьби з корупцією на тютюновому ринку, який він називає "найскладнішим", нагадав, що займається "наведенням порядку" на ринку з 2019 року, проте зізнався, що не зміг подолати тіньову економіку протягом майже 5 років.

Військові та експерти критично висловилися до такої "боротьби" у виконання Гетманцева. Йдеться про його спроби протягти до законодавства норму про зниження на третину акцизу на стіки в законопроекті про підвищення акцизів на звичайні сигарети.

Політолог Віталій Кулик, військовий та політолог Кирило Сазонов, економіст Борис Кушнірук вважають неприпустимим, що Україна може втратити десятки мільярдів гривень, щоб підтримати "Філіп Морріс", який продовжує сплачувати податки в бюджет країни-терориста РФ.

Експерти також порівняли кожен стік від "Філіп Морріс" з російським патроном, який летить на наші позиції і зазначили, що в умовах війни цей закон про пільги для спонсора російського тероризму може лобіювати "зрадник" чи "агент впливу Росії".