RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

Всі новини

Офіс президента намагається підім'яти під себе НАБУ - політолог

Офіс президента намагається "взяти НАБУ" - такий висновок напрошується у зв'язку з подіями навколо антикорупційної установи.

Про це написав у своєму ФБ політолог Олександр Кочетков.

"Не вважаю НАБУ настільки ефективною, наскільки це потрібно. Не є прихильником Гізо Углави. Але в тому, в чому його звинувачують, а загалом послаблюють і НАБУ, і добивають антикорупційний імідж України — це, вибачте, несерйозно. Я працював у правоохоронній системі, тому відповідально інформую: витоки стосовно перебігу чутливих розслідувань були і будуть, допоки в нас існує така фактично всевладна і непідсудна структура, як Офіс президента", - заявляє політолог.

За словами Олександра Кочеткова, до скандалу навколо витоків у НАБУ залучено і керівництво САП, і колишніх співробітників НАБУ, зокрема, Андрія Калужинського, який свого часу очолював підрозділ детективів і мав непрості відносини з Углавою. І антикорупційну громадськість: "багато галасу, нуль результату".

"НАБУ веде резонансні розслідування? Так забезпечуйте результати, а не ховайте власну неефективність за "витоками!", - закликає Кочетков.

"Те, що відбувається, надто схоже на спробу ОП підім'яти під себе останню непідконтрольну структуру — НАБУ… Не треба забувати, що демократи і республіканці США мають повну одностайність саме стосовно критичного стану з корупцією в Україні. Уявіть собі їхні ошелешені обличчя, коли вони бачать, що замість боротьби з корупціонерами в Україні запустили чергову операцію за вплив на силовиків. І після цього ми знов будемо скаржитися на недостатню допомогу від партнерів", — написав експерт.