RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Директор НАБУ на тлі скандалів звільнив свого першого заступника Углаву

Першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву звільнено за порушення присяги держслужбовця та порушення правил етичної поведінки.

Відповідний наказ підписав директор НАБУ Семен Кривонос.

За результатами службового розслідування встановлено, що Углава "вчинив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації".

"Крім того, зазначені дії сформували у працівників НАБУ розуміння можливості настання негативних наслідків за викривальну діяльність, що є неприпустимим порушенням найвищих стандартів етики та доброчесності, якими мають керуватись в своїй роботі працівники та вище керівництво НАБУ", - заявила пресслужба бюро.

Нагадаємо, 29 серпня Углава заявив, що через конфлікт інтересів подав заяву на Кривоноса до Дисциплінарної комісії, управління внутрішнього контролю та на імʼя самого директора.

"Але її проігнорували всі вище перераховані. Тоді ж аналогічну заяву було подано до профільного органу – НАЗК. На даний момент обставини реального конфлікту інтересів у мого безпосереднього керівника - Директора НАБУ - є через: особистий тиск на мене з вимогами звільнитися; вчинення дій, які підривають верховенство права задля досягнення приватного інтересу; прийняття рішень не на підставі закону, а на підставі тиску", - зазначив Углава.