RU  UA  EN

Середа, 23 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.15
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

23 жовтня

Всі новини

Голова МОЗ Ляшко висловився про майбутнє МСЕК та свою можливу відставку

Медико-соціальні експертні комісії станом на 1 січня 2025 року як окремі юридичні особи будуть ліквідовані і їхні функції буде передано кластерним і надскластерним лікарням.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, передає "Укрінформ".

"Потенційно ми розраховували пізніше це запустити. Зараз ми побачили, що потрібно пришвидшувати нашу роботу, і за ці 2 місяці буде надолужено все те, що розраховувалися зреалізувати у 2025 році. Політичні рішення прийнято, і думаю, що все нам вдасться", - сказав Ляшко.

Також він повідомив, що до кінця цього тижня буде ліквідовано центральну МСЕК.

"Ми до цього готувалися, укріплюючи матеріально-технічну базу саме підпорядкованого інституту в місті Дніпро. Оскільки ми бачили, що центральна МСЕК – це тільки була експертиза візуальна, потім люди направлялись на клінічні бази в Дніпро і Вінницю", - сказав Ляшко.

При цьому міністр не дав чіткої відповіді, чи збирається подати у відставку: "Заяву написати, напевно, простіше, ніж реформувати МСЕКи".

Ляшко зазначив, що не несе політичної відповідальності за вертикаль МСЕК: "Ми як МОЗ є регулятором. Я не призначаю і не звільняю керівників МСЕКів. Я призначаю і звільняю керівника центральної МСЕК, і він був вчора звільнений моїм наказом".

Як повідомляв "Апостроф", 22 жовтня президент Володимир Зеленський підписав указ про ліквідацію всіх МСЕК.