RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У суді Одеси сталася сутичка з "Правим сектором": опубліковано відео

У Малиновському райсуді Одеси 27 травня активісти "Правого сектору" (ПС) влаштували бійку після рішення суду звільнити росіянина у справі про події 2 травня в Одесі.

Так, суд постановив відпустити з СІЗО під домашній арешт одного з обвинувачених у справі, росіянина Євгена Мефедова, передає "112".

Голова одеського обласного відділення "Правого сектору" Сергій Стерненко заявив, що будівлю суду заблоковано силовиками, тому туди неможливо потрапити. Також, за його словами, на місце стягуються підрозділи колишнього "Беркута". Він зазначив, що ПС не розуміють причини такого рішення Малиновського суду.

"Поведінка суду викликала дуже велику хвилю обурення серед активістів різних патріотичних організацій. Ми маємо намір відстоювати виключно національні інтереси в такий спосіб, який дозволятиме ситуація", - сказав Стерненко.

У той же час місцеве видання "Думська" повідомляє, що ПС та інші активісти блокують суд, щоб не дати вивезти Мефедова з будівлі. Видання "Depo.Одеса" зазначає, що біля суду крім активістів є військова техніка.

Як повідомляв "Апостроф", у листопаді 2015 року троє суддів Малиновського суду Одеси, які вели справу по заворушенням 2 травня 2014 року, під тиском активістів "Правого сектору" та прихильників Євромайдана написали заяви про звільнення.