RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Мережі обурюються через вирок коригувальнику "Градів" на "Східний" район Маріуполя

У соціальних мережах обурені занадто малим терміном, до якого суд засудив колишнього міліціонера, який коригував роботу "Градів" бойовиків під час обстрілу мікрорайону "Східний" у Маріуполі.

Чоловік був засуджений 22 червня до 9 років позбавлення волі, передає прес-служба прокуратури Донецької області.

Було встановлено, що міліціонер з позивним "Даішник" передавав бойовикам інформацію про місця дислокації військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, яку використовували для артилерійських обстрілів.

"24 січня 2015 року колишній правоохоронець також корегував вогонь терористів. Головною їх ціллю, за даними слідства, були блокпости та інші міста дислокації ЗСУ поблизу міста Маріуполя. Проте, через неточні координати, бойовики з використанням установок «Град» обстріляли житловий мікрорайон «Східний» Лівобережного району міста Маріуполя. В результаті масованого обстрілу загинули 30 людей, ще понад 100 - отримали поранення. Повністю та частково були зруйновані понад 200 будівель. Цей обстріл став наймасштабнішим з початку проведення АТО", - зазначили в прокуратурі.

"9 років за вбивство 30 осіб. Якщо б вбив 40 - може дали б 10 років... Це взагалі як???", - написав у своєму Facebook український волонтер і блогер з ніком Serg Marco.

Як повідомляв "Апостроф", за уточненими даними, в результаті обстрілу житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня 2015 року з боку території, тимчасово окупованою так званою "ДНР", на місці загинули 23 людини. У лікарні померли ще 7 осіб. Таким чином, загальна кількість загиблих 30 осіб, у тому числі 2 дітей. Поранення отримали 123 людини.