RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Розстріли на Майдані: суд ухвалив рішення щодо екс-беркутівцiв

Печерський суд Києва ухвалив рішення по кільком колишнім співробітникам "Беркута", які підозрюються у скоєнні злочинів під час Революції Гідності.

Про це повідомляє Громадське.

Колишньому беркутівцю Олександру Бєлову суд призначив запобіжним заходом нічний домашній арешт. Раніше запобіжний захід Бєлову було скасовано в апеляційному суді.

На суді прокурор повідомив, що у Бєлова в ході обшуків виявили багато боєприпасів. Його підозрюють у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2015 року, а також в нанесенні поранень ще кільком десяткам активістів.

Свідок з боку обвинувачення підтвердив суду інформацію про те, що Бєлов стріляв у активістів.

Також суд продовжив запобіжний захід ще двом екс-беркутівцям, Артему Войловову і Віталію Мастезе, терміном на два місяці з забороною покидати будинок з десяти вечора до сьомої ранку. При цьому їм обом скасували вимогу про носіння електронного браслета.

Нагадаємо, нещодавно колишній президент України Віктор Янукович визнав, що "Беркут" перевищив свої повноваження при розгоні учасників Евромайдану.

Як повідомляв "Апостроф", 4 жовтня екс-співробітник харківського "Беркута" Віктор Шаповалов на суді зробив резонансне визнання і попросив вибачення.