RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Розстріли на Майдані: на суді встановили застосування "беркутівцем" автомата

Святошинський суд Києва встановив застосування автомата співробітником "Беркуту" під час розстрілу активістів Революції Гідності 20 лютого 2014 року.

Це з'ясувалося в ході допиту потерпілого Петра Ковальчука та вивчення матеріалів справи проти п'яти колишніх "беркутівців", - передає "Уніан".

Активіст був поранений зі штатної зброї спецназівця київської роти, який перебуває за межами України і оголошений у розшук.

Зазначається, що Ковальчук був поранений в грудну клітку близько 9:30 ранку на вулиці Інститутській біля Міжнародного центру культури і мистецтв. Вогонь вівся з автомата Калашникова калібру 7, 62 мм.

Прокурор Роман Псюк в ході засідання зазначив, що цей автомат у розрізаному вигляді був знайдений в серпні 2015 року разом з іншою зброєю в водоймі в Голосіївському районі Києва.

Як повідомляв "Апостроф", Росія включила п'ятьох колишніх співробітників українського спецпідрозділу МВС "Беркут" в список на обмін полоненими.

У соцмережі виклиало обурення проведення в Запоріжжі боксерського турніру, присвяченого пам'яті "беркутівця" Сергія Цвігуна, загиблого в результаті подій на Майдані в Києві у 2014 році.