RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Суд в Гаазі проти РФ: названі вимоги України

Спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца назвала основні вимоги позову України проти РФ до суду в Гаазі.

Насамперед, вона сказала, що Україна повідомила в Міжнародний суд ООН про порушення Росією двох конвенцій: конвенції про заборону фінансування тероризму та конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. За словами спікера, українська сторона має намір добиватися притягнення РФ до відповідальності за порушення цих міжнародних правил.

"Загалом ми вимагаємо від Росії три речі. Перша – це те, щоб суд визнав, що Росія порушила ці дві конвенції, тобто наступила політична та юридична відповідальність по цих двох конвенціях. Друга – ми вимагаємо по конвенції, яка стосується заборони фінансування тероризму, припинити повністю постачання терористів зброєю, амуніцією, технікою та обладнанням, припинити їхнє фінансування. Що стосується конвенції по забороні расової дискримінації – безперечно наша головна мета, щоб не було актів дискримінації по відношенню до неросійських громад, до кримськотатарського населення, до етнічних українців. Ми вимагаємо відновлення роботи Меджлісу, щоб не було культурного знищення всього українського на півострові. Це наші такі головні вимоги. І третя вимога – це звичайно грошова компенсація. В широкому сенсі можна сказати, що це компенсація за завдані збитки", - сказала Беца.

Як повідомляв "Апостроф", глава МЗС України Павло Клімкін назвав мету позову України в Міжнародний суд ООН.

За матеріалами "5 канал".