RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Україна повідомила про підозру російському генералу через війну на Донбасі

Військова прокуратура України повідомила про підозру генералу збройних сил Російської Федерації Олексію Завізьону у порушенні низки статей Кримінального кодексу України, що призвело до загибелі не менше 3 тисяч українських військових. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Завізьон Олексій Володимирович підозрюється в тому, що він в період з лютого по липень 2015 по попередньою змовою з іншими представниками влади і посадовими особами збройних сил РФ, виконуючи обов'язки командувача 1 армійського корпусу - незаконного збройного формування, так званого "народного ополчення ДНР", забезпечив на території Донецької та Луганської областей щоденне ведення підлеглими незаконними збройними підрозділами обстрілів позицій сил АТО.

В результаті здійснення зазначеними співучасниками вказаних умисних дій загинули не менше трьох тисяч і поранено більше восьми тисяч військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, завдано значних матеріальних збитків державі Україна.

Завізьон Олексій Володимирович підозрюється в скоєнні злочинів передбачених ч. 3 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які привели до загибелі людей та інших тяжких наслідків), ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України (ведення агресивної війни), ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

Підозрюваного оголошено в розшук, готується клопотання про надання дозволу на його затримання.

Нагадаємо, раніше прокуратура вручила підозру російському ватажку "Всевеликого війська Донського" Миколі Козіцину, який воював проти сил АТО на Донбасі.