RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Справа "Торнадо": став відомий вирок суду

Оболонський районний суд Києва 7 квітня виніс вирок бійцям розформованої роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо".

Про це повідомив військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці в Facebook.

Найбільший термін – 11 років ув'язнення отримав колишній командир батальйону Руслан Онищенко. Його заступника Миколу Цукура засудили до 9 років позбавлення волі.

На рік менше Онищенка – 10 років повинен відсидіти громадянин Білорусі Данило Ляшук. Іллю Холода засудили до 9,5 років ув'язнення. Колишні бійці "Торнадо" Борис Гульчук, Максим Глєбов, Микита Кущ засуджені до 9 років в'язниці, Анатолій Пламадяла – до 8 років позбавлення волі.

До умовного терміну з відстрочкою на три роки засуджений Юрій Шевченко, з відстрочкою на два роки - Микита Свиридовський, Андрій Демчук та Роман Іваш.

У червні 2015 року в Луганській області були затримані бійці батальйону, включаючи командира Онищенка. Тоді військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що бійці "Торнадо" викрадали та катували людей у зоні АТО. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наступного дня підписав указ про розформування роти.

Судові засідання по цій справі проходили з бійками під будівлею суду.