RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У ГПУ прокоментували інформацію про втечу екс-беркутівців у РФ

Генеральна прокуратура України не має в своєму розпорядженні підтвердженої інформації про втечу до Росії чотирьох екс-співробітників харківського батальйону спецпідрозділу "Беркут", підозрюваних у вбивствах активістів на Майдані.

"Ця інформація зараз перевіряється... Зараз зроблено відповідні запити. У нас офіційних даних про те, що вони виїхали в Росію, немає", - заявив прокурор Олександр Ковальчук в ефірі телеканалу "112 Україна".

При цьому він уточнив, що відповідна інформація повинна надійти від Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнений Апеляційним судом Києва екс-беркутівець Віталій Гончаренко і ще троє його колишніх колег втекли до Росії. Про це він і інші колишні співробітники харківського батальйону "Беркут" заявили, опублікувавши відеозвернення, яке записали нібито на території Росії.

Відзначимо, Гончаренко разом з ще трьома екс-бійцями "Беркута" були затримані у червні 2016 року в Харкові. Олександра Бєлова і Віталія Гончаренка звинувачують у вбивстві трьох євромайданівців 18 лютого 2014 року у Кріпосному провулку Києва, ще двох - в тому, що вони скинули з колонади на вулиці Грушевського 20 січня 2014 р двох мітингувальників.