RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Суд звільнив фігуранта справи Мартиненка

Солом'янський районний суд Києва відпустив першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому на поруки. Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Відмовити в задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Переломи Сергія Віталійовича. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Визначити поручителями: народного депутата Княжицького, Пинзеника, Ледовських, Бойка", - зачитав рішення суддя.

Згідно рішення суду, Перелома не може залишати межі Києва без дозволу НАБУ. Крім того, він має утриматися від будь-якого спілкування з іншим фігурантом справи екс-нардепом Миколою Мартиненком.

У свою чергу, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подасть апеляцію на рішення суду відпустити Перелому на поруки.Про це заявив прокурор САП Роман Симків, повідомляє "Укрінформ". Відзначимо, сторона обвинувачення вимагала для Переломи запобіжний захід утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 150 млн гривень.

Нагадаємо, Сергія Перелому було затримано 20 квітня за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 ( Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У НАБУ підозрюють Перелому в забезпеченні координації між компанією-посередником і ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".