RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На Донбасі суд виправдав одного з екс-ватажків ЛНР

Суд в місті Кремінна Луганської області виправдав колишнього депутата міської ради Первомайська Сергія Баранова, який раніше обіймав посаду так званого "міністра вугільної промисловості і енергетики ЛНР". Баранову інкримінували причетність до створення терористичної організації.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу", який розміщений на YouTube.

Як стверджує слідство, з травня по серпень 2014 року Баранов обіймав посаду міністра вугільної промисловості ЛНР". Сторона звинувачення вимагала для нього 10 років тюремного ув'язнення.

У свою чергу, сам Баранов говорить, що на посаду "міністра" його призначили силою після викрадення бойовиками в червні 2014 року. Він зазначив, що в полоні дізнався про загрозу життя його дружині, яка, як каже Баранов, була викрадена бойовиками з метою схилити його до виконання обов'язків міністра ЛНР". Свою провину Баранов заперечує.

За словами журналістів, відео допиту двох свідків суд не взяв до уваги. Сторона звинувачення посилалася на відеозаписі сепаратистських ЗМІ, де Баранов виступав в якості "міністра". Також обвинувачення має намір подавати апеляцію на рішення суду.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно один з лідерів харківських сепаратистів Юрій Апухтін був засуджений на 6 років тюремного ув'язнення.