RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Янукович зробив гучну заяву щодо справи про його держзраду: опубліковано відео

Втеклий екс-президент України Віктор Янукович заявив, що не хоче брати участі в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

"Я не хочу брати участі в нібито змагальному процесі, підсумок якого заздалегідь визначений. Я прийняв рішення відкликати з процесу своїх захисників. В їх кваліфікації сумнівів немає, але в країні знищеного правосуддя адвокати безсилі", - заявив він 5 липня в ефірі російського ТБ.

Янукович підкреслив, що "не відчував ілюзій з приводу цілей і завдань, поставлених перед судом нинішньою владою, і знав, що вони за всяку ціну прагнутимуть їх досягти".

За словами Януковича, український суд має намір звинуватити його "в усіх минулих, нинішніх і майбутніх бідах України". При цьому екс-президент назвав суд профанацією.

Як повідомляв "Апостроф", Оболонський райсуд Києва 29 червня провів засідання, присвячене розгляду по суті справи за обвинуваченням Віктора Януковича у державній зраді.

3 липня голова ГПУ Юрій Луценко заявив, що Янукович може брати участь в судовому розгляді справи тільки на території України, яка гарантує йому безпеку. Луценко також зазначив, що Януковичу не можна дозволяти "з Москви бути учасником процесу по телевізору".

Як відомо, Віктор Янукович є фігурантом декількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень з листопада 2013 по лютий 2014 року, про масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення їм державної влади 2010 року.