RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У родичів Грицака знайшли багато нерухомості, яку вони купили після його призначення главою СБУ

Родичі глави Служби безпеки України Василя Грицака купили чотири квартири після його призначення на посаду у липні 2015 року.

Про це повідомляють журналісти видання "Наші гроші" з посиланням на дані Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Йдеться про сватів - батьків дружини сина глави СБУ Олега Грицака - Ігоря і Людмилу Драчук.

Так, Людмила Драчук менше ніж через півроку після призначення Василя Грицака керівником спецслужби року купила чотири елітних квартири.

18 грудня 2015 року вона оформила на себе в ЖК "Зелений острів-2" три квартири площею 72, 48 і 45 кв. метрів. У той же день її чоловік оформив на себе квартиру площею 73 кв. м у тому ж будинку.

Нові квартири в зазначеному житловому комплексі продаються по 29 тисяч гривень за 1 кв. метр. Отже, чотири квартири Драчук могли коштувати від 263 тисяч доларів.

Також на Ігоря Драчука з листопада 2013 року було зареєстровано квартиру на вулиці Сікорського і ще одну одна у ЖК "Зелений острів" площею 80 кв. метрів.

Дочка Драчука, невістка голови СБУ Анна Грицак, володіє двома квартирами. Перша розташована на столичному Печерську в житловому комплексі "Престиж хол", має площу 84 кв. метра. Квартира була придбана за договором міни в січні 2014 року.

Також на Анну Грицак від листопада 2013 року зареєстрована квартира недалеко від Києва в селі Чайки в житловому комплексі "Чайка" на вулиці Лобановського, 17 площею 50 квадратів. Нерухомість там зараз продається по 1 тисячі доларів за квадрат.

Людмила Драчук з 2003 року зареєстрована як фізична особа-підприємець, консультує з питань комерційної діяльності. Ігор Драчук володіє рекламним агентством "Рим". У 2012 році воно було збитковим, але в 2015 році вийшло на прибуток в 10 тисяч гривень.

Рекламне агентство "Рим" значилося також як місце роботи невістки глави СБУ Анни Грицак.

Син глави СБУ за минулий рік отримав зарплату в прокуратурі в розмірі 157 тисяч гривень і ще 8,5 тисяч доларів готівки. Ще 5 тисяч готівкою задекларувала його дружина.

Нагадаємо, раніше журналісти розповіли про елітну нерухомість глави Управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Сергія Конохова.