RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У мережі розповіли про дивний вирок суду українському військовому, який воював на Донбасі

Приморський суд Маріуполя засудив до 13 років ув'язнення бійця АТО, прикордонника Сергія Колмогорова.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Патріотичне братство прикордонників України.

Військового звинувачують у навмисному вбивстві. Повідомляється, що інцидент стався в 2014 році недалеко від окупованого Новоазовська.

"Увечері військовослужбовці помітили неподалік від берегової лінії легковий автомобіль. Передня частина транспортного засобу була повернута в бік моря, і водій періодично блимав фарами, можливо передаючи якісь сигнали", - пояснюються обставини події.

При цьому водій вказаного авто не зупинився на вимогу військових і збільшив швидкість. Не зупинив він авто і після попереджувальних пострілів у повітря. Військові прийняли рішення вистрілити по транспортному засобу порушників, в результаті чого був убитий один з пасажирів.

Також наголошується, що водій, уродженець Донецька, не постраждав. На даний момент він проживає на окупованій території і на суд не з'являється.

"Слідство виявило, що одночасно вогонь по противнику вели дев'ять прикордонників. Експертиза так і не змогла визначити: постріл з якої зброї привів до смертельних травм. Але справа все ж направили в суд. І головним підозрюваним виявився солдат Сергій Колмогоров, якому по цивільному КК поставили в провину умисне вбивство та перевищення посадових повноважень", - йдеться в повідомленні.

Апеляція також залишила вирок у силі.

Раніше відомий український волонтер, засновник фонду "Повернись живою" Віталій Дейнега в інтерв'ю "Апострофу" назвав міста України, в яких справи українських військових розглядають судді-"сепаратисти".